Assassin's Creed Mirage - De perfecte mix van oud en nieuw

09 Oktober 2023, 12:36 / by Fabian Roßbach
Assassin's Creed Mirage - De perfecte mix van oud en nieuw

Een stap terug in de tijd

"Assassin's Creed Mirage" is als een nostalgische wandeling door de geschiedenis van de serie. De spelontwikkelaars hebben ervoor gekozen om terug te keren naar de roots van de serie en tegelijkertijd enkele moderne elementen toe te voegen. Het spel speelt zich af in het historische Bagdad tijdens de Islamitische Gouden Eeuw en biedt spelers intense stealth-gameplay en parkour-actie - beide kenmerken die de vroege titels van de franchise definieerden.

De laatste releases in de "Assassin's Creed"-serie, zoals "Origins", "Odyssey" en "Valhalla", hebben de focus gelegd op actie-avontuur en RPG-elementen. Toch hebben ze enkele innovatieve ideeën kunnen introduceren die goed passen in het concept van "Mirage".

Mix van oud en nieuw

"Assassin's Creed Mirage" biedt een geslaagde mix van traditionele en moderne spelmechanismen. Hier zijn er een paar:

  • Dakwachters: Deze slimme tegenstanders zijn terug en maken het jagen over de daken weer uitdagend.
  • Verborgenen: De intriges tussen de Assassijnen en Tempeliers worden in stand gehouden door de voorgaande organisaties, de Verborgenen en de Orde van de Ouden.
  • Verborgen kantoren: Een ander element uit de oude school zijn de verborgen kantoren die de invloed van de Assassijnen in de stad tonen.
  • Verzamelbare buit: Het verzamelen van unieke voorwerpen is een belangrijk aspect van het spel. Er zijn talloze items die je personage Basim kan uitrusten.
  • Sociale stealth: De mogelijkheid om onopvallend tussen de bevolking te mengen is ook terug.

Modere elementen

Naast deze bekende functies brengt "Assassin's Creed Mirage" ook enkele moderne elementen met zich mee:

  • Adelaarsoog: Met behulp van zijn adelaar Enkidu kan Basim het terrein verkennen en doelen of schatten identificeren.
  • Zakkenrollen: Deze functie ontbrak in "Origins" en "Odyssey", maar is in "Mirage" weer volledig beschikbaar.
  • Ketenmoorden: Een speciale functie die pas sinds "Assassin's Creed Origins" bestaat en behouden is gebleven in "Mirage".
  • Bekendheidssysteem: De acties van Basim hebben gevolgen. Hoe slechter zijn gedrag, hoe groter zijn bekendheid en hoe agressiever de bewakers worden.
  • Uithoudingsvermogensbalk: Een nieuwer element in de serie is de introductie van een uithoudingsvermogensbalk tijdens gevechten, die ook in "Mirage" wordt gebruikt.

"Assassin's Creed Mirage" is een eerbetoon aan de beginjaren van de serie en tegelijkertijd een stap naar de toekomst. Kan je niet wachten om aan het avontuur te beginnen? Haal dan nu je Assassin's Creed Mirage Key hier bij Keyfuchs!

Conclusie

"Assassin's Creed Mirage" is een spannende mix van oude en nieuwe elementen die zowel fans van het eerste uur als nieuwkomers zal bekoren. Met zijn fascinerende verhaal, boeiende gameplay en adembenemende graphics heeft het de potentie om een van de beste spellen in de serie te worden. Dus wacht niet langer en bemachtig nu je Assassin's Creed Mirage Key bij ons!

Over de auteur