Corona en de videogame-industrie - Wat zijn de gevolgen van de pandemie voor ontwikkelaars en fans

20 Juli 2020
Corona en de videogame-industrie - Wat zijn de gevolgen van de pandemie voor ontwikkelaars en fans

De uitwerking van corona op de videogame-industrie

De nog steeds voortdurende coronapandemie heeft uitwerkingen op alle delen van het leven. Iedereen is getroffen. Iedereen voelt de verandering die onontkoombaar lijkt te zijn. Ook alle industrieën en branches zijn op de een of andere manier getroffen door de crisis.

We stellen ons de vragen: Hoe zit het met de videogame-industrie? Lijdt de sector net zoals de filmindustrie? Of zijn er mogelijk voordelen en kansen voor ontwikkelaars en fans?

Mensen spelen meer dan ooit tevoren!

Sinds het begin van de lockdown in maart zijn veel mensen de meeste tijd in hun eigen huis. Veel bedrijven, groot en klein, moesten op zoek naar oplossingen voor een soepel thuiswerk. Vooral in de huidige tijd zou dat makkelijker zijn dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid.

Maar deze omschakeling was niet het enige. Bioscopen, restaurants en sportevenementen zijn tot nader order uitgesteld. Wat te doen in de vrije tijd?

De oplossing ligt voor de hand, ook voor mensen die misschien niet eerder regelmatig tijd hebben doorgebracht in virtuele werelden. Met name pc-games zijn dankzij

De WHO raadt video-games aan

Wie had dat gedacht? Misschien heeft iemand anders het tegenovergestelde vermoed. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie raadt mensen echt aan videogames te spelen. Dus gaming is zelfs gezondheidsbevorderend? Het is niet zo eenvoudig. De WHO gaat er namelijk vooral om dat individuen niet psychisch ziek worden door de afsluiting van de buitenwereld.

Om deze reden heeft de WHO de campagne #PlayApartTogether gelanceerd. Dit is een campagne die mensen uitnodigt om online met andere mensen te spelen en zo in contact te blijven. Als bordspellen en filmavonden niet mogelijk zijn, is er altijd nog de mogelijkheid om elkaar virtueel te ontmoeten.

De campagne, die ook wordt ondersteund door ontwikkelaars zoals Activision Blizzard of Riot Games, trok gamers aan met aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen. Ze lieten zich niet twee keer bedenken en de opruiming van spellen begon.

Maar in hetzelfde tempo waarin de actie begon, waarschuwde de WHO spelers en raadde hen aan voorzichtig te zijn. Pas vorig jaar werd gamesverslaving opgenomen in de ICD 11, de Internationale Classificatie van Ziekten.

Als het spelgedrag ertoe leidt dat contact met vrienden en familie niet al

Games in de ontwikkelingsfase

Net zoals bij filmproducties tot voor kort nog het geval was, zijn ook de meeste studio's gesloten. Maar er kwam gelukkig geen totale stop in de videogame-industrie. Dankzij gerichte oplossingen gaat er al een hoop vanuit huis. Vooral de aspecten verhaalontwikkeling, het design en het componeren van een soundtrack werken ook in het thuiswerk.

Hel unfortunately, is een vloeiende werking op deze manier niet mogelijk.

Want thuiscomputers komen snel aan hun grenzen. Bovendien ontbreekt een goed uitgebouwd netwerk, zoals gebruikelijk is in de studio. Renderen en werken met hoge resolutie-inhoud wordt dus thuis een probleem.

Dat de medewerkers niet kunnen inloggen op een groot server, leidt weer tot andere problemen. Veiligheid kan op deze manier niet meer gegarandeerd worden.

Automatische back-ups en een uitgekiend systeem, zoals bij professionele serversystemen het geval is, ontbreekt gewoon in het thuiswerk. Honderden medewerkers hebben bovendien individuele informatie op hun thuiscomputers staan, die slechts af en toe wordt bijeengebracht. Dus het geheel wordt nog kwetsbaarder voor piraterij.

Als codes op het bureau liggen en

Moeten we rekening houden met kwaliteitsverlies bij nieuwe spellen?

Hoewel de industrie niet volledig is lamgelegd, maakt de overgang van alle werkprocedures het veel ingewikkelder. Alleen de communicatie tussen de werknemers kost tijd en is niet altijd effectief. Hoewel het proces in het algemeen goed lijkt te verlopen, zijn het vaak de kleine dingen die uiteindelijk bepalen of een spel echt goed is of gewoon goed.

Het blijft dus afwachten welke veelbelovende spellen de verwachtingen van de spelers zullen waarmaken en welke in de vergetelheid zullen verdwijnen.

Wat was ermee de Gamescom?

De beurs in Keulen is al jaren de grootste als het om videogames gaat.

Meer dan 370.000 bezoekers gaan elk jaar naar de Gamescom en kunnen niet wachten om nieuwe games uit te proberen en kijken uit naar aankondigingen van ontwikkelaars.

1.100 exposanten bezetten elk jaar de beursvloer in Keulen en zorgen voor veel entertainment.

Maar zoals verwacht vond Gamescom niet plaats. Tenminste niet in deze vorm. Net als andere beurzen werd Gamescom op een puur digitale manier gevierd.

De innovatieve middenweg toont aan de ene kant hoe uitvindingrijk de industrie is en hoe onstuitbaar de passie is van de fans en de studios. Aan de andere kant blijft het een compromis dat gepaard gaat met zware verliezen.

En op de plek zelf te zijn en de opwinding en de elektriciteit in de lucht te voelen is toch wel iets heel anders.

Wie zijn de verliezers van de crisis?

Grote bedrijven die al tientallen en vooral populaire spellen in hun repertoire hebben, zijn de duidelijke winnaars van de crisis. Maar juist kleine bedrijven met weinig werknemers hebben sinds begin 2020 enorm te lijden. De productie van nieuwe games stokt en spellen die al op de markt zijn, hebben misschien het probleem niet bekend en populair genoeg te zijn om de nodige omzet te maken.

Het treft echter start-ups heel erg hard. Ze kunnen geniale en nieuwe ideeën hebben, maar hebben nog niets te laten zien. Financiers houden zich terug en de ontwikkeling van de spellen ligt voorlopig stil.

Helaas kunnen zich in alle branches hier alleen de allergrootste bedrijven handhaven.

Wat gebeurt er na de crisis?

Het is nog onduidelijk hoe lang de wereld nog blootgesteld zal zijn aan deze uitzonderlijke situatie. We hopen natuurlijk dat het snel beter zal worden, maar we kunnen niet in de toekomst kijken. Mensen die af en toe spelen en na de crisis minder thuis zijn, zullen ook minder spelen. Aan de andere kant zullen spellen die zijn uitgesteld op de markt komen en de markt flink opschudden. Fans hebben lang gewacht. Ze zullen in de rij staan ​​en iedereen zal de eerste willen zijn die het langverwachte spel in handen heeft.