FIFA 22 - Indrukwekkende sfeer in het stadion op de PS5

21 Oktober 2021, 12:12 / by Fabian Roßbach
FIFA 22 - Indrukwekkende sfeer in het stadion op de PS5

Weinig verrassend werd de PlayStation 5 ook met de voetbalsimulatie FIFA 22 van het huis EA Sports, ofwel Electronic Arts, bedacht. Maar wat heeft de trap op Sonys nieuwe generatie-console technisch en spelerisch te bieden? Spelers mogen zich onder andere verheugen op de nieuwe Hyper-Motion-technologie, die door officiële bronnen wordt beschreven als een techniek die de algoritmen van het spelcapture gebruikt en op basis daarvan nieuwe animaties in realtime berekent.

Door dit wordt de jacht op het ronde leer realistischer dan ooit op het scherm geschetst en zorgt het op de PlayStation 5 voor een indrukwekkende sfeer. Exclusief op de PS5 is ook ondersteuning van de DualSense-controller aanwezig. Zo neemt de weerstand van de adaptieve triggers toe naarmate het spel vordert, terwijl het haptische feedback van de PS5-controller schoten, flanken of kopballen realistisch aan je doorgeeft.

Voldoende spelmodi ondanks ontbrekende verhalen

Op het veld scoort FIFA 22 vooral met de nieuwe intelligentie die je spelzetten beter kan leren en daaropvolgende spelzetten in gang zet - zowel defensief als offensief. Het hoeft natuurlijk niet apart genoemd te worden, het dikke licentiepakket, waarmee FIFA zich onderscheidt van de concurrentie en je de mogelijkheid biedt om je favoriete team naar de overwinning te leiden. In FIFA 22 echter zonder een verhaalmodus, die in zowel de campagne als in de Vol

Over de auteur