Go Mecha Ball - Vernietigende flipperactie ontmoet roguelike-mechanica

12 Oktober 2023, 13:14 / by Fabian Roßbach
Go Mecha Ball - Vernietigende flipperactie ontmoet roguelike-mechanica

Go Mecha Ball: Waar Rocket League Super Monkey Ball ontmoet

Als je op zoek bent naar een nieuw spel dat je urenlang kan boeien, kijk dan eens naar Go Mecha Ball. Dit briljante spel van Whale Peak Games is een ware openbaring en combineert roguelike-mechanieken met verwoestende flipperactie. Het doet denken aan een wilde mix van Super Monkey Ball en Rocket League - en dat is nog maar het topje van de ijsberg.

In de kern is Go Mecha Ball een top-down twin-stick shooter waarin je kunt transformeren in een gigantische vernietigingsbal. Spring door nauwe spelruimtes, schiet op vijanden en geniet van de snelle actie van een roguelike spel. Dit alles verpakt in een heldere, vrolijke visuele stijl die je zal betoveren.

De spelmechanismen van Go Mecha Ball

De mechanismen in Go Mecha Ball zijn verfrissend eenvoudig en toch geniaal. Je belangrijkste taak is om alle vijanden in een level uit te schakelen met je twin-stick shooter wapens. Het bijzondere is dat je op elk moment kunt transformeren in een gigantische mecha-bal die door de spelruimtes kan boosten.

Stuiter tegen muren, raak vijanden en maak gebruik van boost pads terwijl je constant wisselt tussen de mech- en balmodus. De balmodus biedt ook een boost die gebruikt kan worden om schade aan vijanden toe te brengen, aanvallen te onderbreken en munitie aan te vullen. Je zult voortdurend moeten wisselen tussen de modi - een geniale spelmechaniek die veel plezier biedt.

Roguelike-elementen zorgen voor afwisseling

Go Mecha Ball integreert ook roguelike-elementen in de gameplay. Je krijgt een valuta waarmee je zowel vaardigheden als nieuwe wapens kunt ontgrendelen aan het begin van elke run. Deze mechaniek geeft de levels extra pit en zorgt ervoor dat je steeds weer iets nieuws kunt ontdekken.

Meer dan alleen een demo

De Go Mecha Ball-demo als onderdeel van het Steam Next Fest biedt twee levels en een eindbaas. Maar zelfs deze korte kennismaking met het spel laat de immense herspeelbaarheid zien. Ik ben benieuwd naar welke soort diversiteit het volledige spel zal bieden en hoe de kerngevechts- en bewegingsmechanismen verder worden uitgebreid.

Als je nieuwsgierig bent geworden, kun je Go Mecha Ball nu vinden als onderdeel van het Next Fest op Steam. En als je meer spannende spellen wilt ontdekken, neem dan een kijkje op onze Steam Key-pagina. Veel speelplezier!

Over de auteur