Greedfall 2 - Vroege Toegang Releasedatum Onthuld

12 Juli 2024, 15:20 / by Fabian Roßbach
Greedfall 2 - Vroege Toegang Releasedatum Onthuld

De langverwachte Greedfall 2: The Dying World krijgt eindelijk een startdatum voor Early Access. Deze nieuwe open-wereld RPG combineert het tactische gevechtssysteem van Dragon Age Origins met een meeslepend verhaal over kolonialisme en belooft een nog diepere spelervaring dan zijn voorganger.

Ontwikkeling en Verbeteringen

Het ontwikkelingsteam Spiders heeft de afgelopen jaren opmerkelijke vooruitgang geboekt en presenteert zich nu zelfverzekerder en ambitieuzer dan ooit tevoren. Na de hobbelige start met titels als Mars: War Logs en Of Orcs and Men, heeft Spiders met zijn RPG's steeds meer successen geboekt. Greedfall 2: The Dying World zou nu het meesterwerk kunnen worden dat hun eerdere werk bekroont.

Terugblik en Verwachtingen

De oorspronkelijke Greedfall was een goed ontvangen, maar licht gebrekkige open-wereld RPG. Het vertelde het verhaal van een kolonist die naar het eiland Teer Fradee kwam en daar een wereld vol magie, intriges en koloniale parallellen ontdekte. Greedfall 2 speelt zich een paar jaar voor de gebeurtenissen van het eerste spel af en belooft op alle fronten verbeteringen te brengen.

Nieuw Verhaal en Setting

In Greedfall 2: The Dying World speel je als inwoner van het eiland Teer Fradee, die gewelddadig wordt ontvoerd en naar het vasteland wordt gebracht - de oorsprong van de kolonisten van jouw thuisland. Het vasteland verkeert in totale chaos, geteisterd door oorlogen, politieke intriges en ziekten. In deze situatie moet je je eigen lot in handen nemen en een opkomende dreiging bestrijden die de wereld zou kunnen overspoelen.

Herzien Gevechtssysteem

Het gevechtssysteem van Greedfall 2 ondergaat een significante herziening. Het is nu tactischer en verschilt aanzienlijk van de actiegerichte gevechten van het eerste deel. Het gevechtssysteem doet denken aan Baldur's Gate of Dragon Age: Origins, met een op partijen gebaseerd real-time gevecht dat op elk moment gepauzeerd kan worden. Hoewel deze verandering bij sommige fans van het origineel mogelijk op scepsis stuit, belooft het een rijker en dieper RPG-ervaring.

Startdatum Early Access

Greedfall 2: The Dying World zal op dinsdag 24 september in de Early Access starten. Meer informatie en de mogelijkheid om het spel op je verlanglijstje te zetten, vind je op de Steam-pagina van het spel.

Over de auteur