Microsoft & NVIDIA - 10-jarige samenwerking aangekondigd

21 Februari 2023, 23:08 / by Fabian Roßbach
Microsoft & NVIDIA - 10-jarige samenwerking aangekondigd

Microsoft en NVIDIA hebben een 10-jarige samenwerking aangekondigd. In het kader van deze samenwerking zullen Xbox PC-games beschikbaar zijn op de NVIDIA® GeForce NOW™ cloud gaming-service voor het streamen op verschillende apparaten.

De samenwerking zal gamers in staat stellen om Xbox PC-games, inclusief titels van Activision, te streamen via GeForce NOW, nadat Microsofts overname van Activision is voltooid. Het aanbod aan populaire spellen zal hierdoor worden uitgebreid. NVIDIA ondersteunt de volledige goedkeuring van Microsofts overname van Activision Blizzard.

Xbox PC-games vanaf nu beschikbaar op GeForce NOW

De samenwerking betekent dat Xbox PC-games vanaf nu beschikbaar zijn in GeForce NOW, inclusief spellen die in de Windows Store zijn gekocht, evenals spellen die beschikbaar zijn in derde partijwinkels zoals Steam of Epic Games Store. De aankondiging werd gedaan tijdens een persconferentie van Microsoft in Brussel, België.

Verhoogde beschikbaarheid van populaire titels voor gamers

Door de samenwerking tussen Microsoft en NVIDIA wordt de beschikbaarheid van populaire spellen voor gamers verhoogd, aangezien deze nu via de cloud kunnen worden gestreamd. De mogelijkheid om spellen te streamen over verschillende apparaten biedt nieuwe mogelijkheden voor spelers en verbetert de algehele spelervaring.

De 10-jarige samenwerking tussen Microsoft en NVIDIA stelt in de toekomst

Over de auteur