The Planet Crafter - Spelersaantallen exploderen dankzij Planet Humble DLC

14 Oktober 2024, 18:48 / by Fabian Roßbach
The Planet Crafter - Spelersaantallen exploderen dankzij Planet Humble DLC

Het populaire sci-fi spel The Planet Crafter heeft na de release van de nieuwe Planet Humble DLC een indrukwekkende stijging in het aantal spelers op Steam gezien. Sinds de update op 8 oktober 2024 is de speler basis binnen de kortste keren gegroeid van ongeveer 1.800 naar meer dan 18.000 - en het spel blijft nog steeds erg populair. Een extra korting op Steam heeft de toestroom alleen maar verder aangewakkerd, waardoor nu veel nieuwe spelers zich storten in dit overlevingsavontuur.

De Planeet Humble DLC: Een nieuw avontuur in de ruimte

In The Planet Crafter draait alles om het bewoonbaar maken van een onherbergzame, vijandige wereld. Spelers verzamelen grondstoffen, bouwen basissen en zorgen ervoor dat een vijandige omgeving verandert in een leefbare planeet voor de mensheid. Met de nieuwste update heeft ontwikkelaar Miju Games het spel uitgebreid met een compleet nieuwe planeet genaamd Humble. Deze nieuwe wereld biedt spelers nog meer mogelijkheden om hun terraformende vaardigheden te demonstreren.

De Planeet Humble is enorm, vol nieuwe uitdagingen en grondstoffen die wachten om ontdekt te worden. Spelers kunnen uitkijken naar een gevarieerd landschap dat verkend moet worden, terwijl ze hun overlevingsinstinct verder aanscherpen.

Kortingsactie en bundels: Perfect moment om in te stappen

De DLC kwam precies op tijd, want slechts één dag na de release, op 9 oktober 2024, startte een grote kortingsactie op Steam. Spelers kunnen momenteel de basisgame aanschaffen met 40% korting - een aanbieding die geldig is tot 17 oktober. Maar er is meer: Voor degenen die nieuw zijn in het spel, is er een bundel beschikbaar die zowel de basisgame als de nieuwe Planeet Humble DLC bevat - en dat met een korting van 37%.

Voor degenen die nog twijfelen of The Planet Crafter het juiste spel voor hen is, is er ook een gratis demo beschikbaar op Steam. Zo kunnen geïnteresseerden het spel eerst uitproberen voordat ze zich onderdompelen in de fascinerende wereld van terraforming.

Spelersaantallen op weg naar recordhoogte?

Het succes van de update weerspiegelt zich duidelijk in de spelersaantallen. Binnen een week steeg het aantal actieve spelers van net geen 1.844 naar ongelooflijke 18.449. Hoewel het spel nog niet zijn all-time hoogtepunt van 28.426 spelers heeft bereikt, lijkt het erop dat dit aantal binnenkort weer overschreden kan worden als de positieve trend aanhoudt.

De combinatie van nieuwe content, spannende overlevingsmechanismen en een genereuze korting heeft veel spelers aangezet om het spel (opnieuw) te ontdekken. Als Miju Games op deze weg blijft doorgaan en blijft zorgen voor hoogwaardige updates, zou The Planet Crafter nog lang een van de meest populaire sci-fi survival-spellen op de markt kunnen blijven.

Conclusie: Het perfecte moment om in The Planet Crafter te duiken

De Planeet Humble DLC biedt een geweldige uitbreiding voor The Planet Crafter door nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor spelers te openen. Samen met de huidige Steam-korting is het het ideale moment om in het spel te stappen of terug te keren als je al een fan bent. De ontwikkelaars hebben een indrukwekkende stijging in spelersaantallen ervaren, en het lijkt erop dat dit nog maar het begin is. Of je nu de nieuwe landschappen van Humble wilt verkennen of gewoon de wereld wilt terraformen - er zijn nu tal van redenen om het spel uit te proberen.

Maak gebruik van de gelegenheid zolang de korting geldt, en word deel van de steeds groter wordende community van The Planet Crafter!

Over de auteur