RAWMEN - aan de soepen, klaar, vechten!

15 April 2020, 18:29 / by Fabian Roßbach
RAWMEN - aan de soepen, klaar, vechten!

RAWMEN is een Indie- en actiegame die momenteel wordt ontwikkeld door ontwikkelstudio "ANIMAL". Het spel bevindt zich momenteel nog in Early Access en zal op een nog onbekende datum worden uitgebracht op de videogameplatform Steam.

In RAWMEN schuif je in de rol van een gekke soepkok die je zelf kunt ontwerpen voordat het spel begint. Met 2-8 spelers laat je je porteren naar een gedetailleerde en gedetailleerde arena, waar je tegen elkaar kunt vechten. Met behulp van je altijd aanwezige soeppot kun je je vrienden op verschillende manieren aanvallen en ze zo vaak mogelijk verslaan in de 10 minuten durende spelsessie. Aan het einde wint de kok die zijn concurrenten het meest heeft verslagen met zijn soepaanvallen.

Het third-person-game is gericht op een breed publiek, omdat iedereen gegarandeerd plezier heeft aan het spel. Door de graphics in cartoonstijl en het abstracte en ongebruikelijke spelconcept spreekt RAWMEN zowel kinderen als volwassenen aan. Het spel is echter (typisch voor het Indie-genre) meer geschikt voor onderweg of als partygame, wat de verslavingsfactor niet beperkt.

Het bijzondere aan RAWMEN is de al eerder genoemde humoristische en grappige spelstructuur. Van de cartoonistische graphics, over de bizarre mogelijkheden van karakterontwerp, tot aan de oorlogvoering met soep als wapen: elke hoek van RAWMEN zit vol met amusement. Het spel maakt zichzelf op een humoristische manier belachelijk. Niet alleen daarom belooft het actiespel veel plezier met vrienden.

Daarnaast spreken de vele mogelijkheden van RAWMEN voor een afwisselend avontuur. Het plezier begint al bij het maken van je eigen karakter, en ook de variabiliteit van de aanvallen met je soep maken het eenvoudige spelconcept een beetje complexer. Naast de normale aanval, waarbij je karakter soep naar je tegenstanders gooit, zijn er ook nog vele speciale aanvallen, maar je moet ze eerst verzamelen.

Pas op: na een paar aanvallen op je tegenstanders is de soep op en moet je die weer bijvullen in een "oneindige soepzone". Deze zone is meestal erg bevochten, want iedereen wil de onbeperkte hoeveelheid soep gebruiken.

Naast de aanvalsmogelijkheden is er natuurlijk ook een verdediging waarmee je je kunt beschermen tegen de soep die je tegenstanders naar je toe gooien. Je karakter zet gewoon de soepketel op zijn hoofd en is dan immuun voor alle aanvallen.

Op het eerste gezicht lijkt het spelidee en de spelmechaniek heel eenvoudig, maar bij nader inzien valt snel op dat er veel meer variabiliteit en complexiteit in RAWMEN zit dan in eerste instantie verwacht.

Met RAWMEN zal ontwikkelaar ANIMAL 2020 een debuuttitel presenteren die met zijn humor in alle opzichten een hoop spelplezier garandeert. Dit bewijzen ook de prijzen die het spel tijdens de grootste gamebeurs ter wereld "E3" in 2019 heeft gekregen. Het maakte deel uit van "Best of The Mix" en ook van "Best Indies of E3 2019". Deze titels benadrukken dat je met RAWMEN kunt rekenen op een innovatief indie-game.

Meer informatie over RAWMEN, evenals nieuws en prijsvergelijkingen met andere huidige videogames, vind je op Keyfuchs.

Over de auteur