Star Wars Jedi: Survivor Disc-versie - Download vereist ondanks fysieke disc?

24 April 2023, 22:23 / by Fabian Roßbach
Star Wars Jedi: Survivor Disc-versie - Download vereist ondanks fysieke disc?

Star Wars Jedi: Survivor - Is download necessary for physical disc version?

Voor degenen die uitkeken naar een fysieke versie van Star Wars Jedi: Survivor om te voorkomen dat ze grote hoeveelheden gegevens moesten downloaden, hebben we helaas slecht nieuws. Het lijkt erop dat ook bij de disc-versie van het spel een download nodig is om het spel te kunnen spelen - althans gedeeltelijk. Dit blijkt uit een spelhoes die al in omloop is.

Het is nog onduidelijk of het hele spel of slechts delen ervan moeten worden gedownload, of dat het slechts om een activeringscode gaat. In elk geval kan dit teleurstellend zijn voor sommige spelers.

Disc-versies met downloadverplichting - geen uitzondering

Hoewel sommigen misschien verrast zijn, is het niet de eerste keer dat kopers van een disc-versie van een spel toch gedwongen worden om te downloaden. Bij sommige spellen bevindt zich op de disc alleen de activeringssleutel en worden spelers doorgestuurd naar de digitale storefront-versie van het spel om het volledige spel te downloaden. Dit was bijvoorbeeld het geval bij Modern Warfare 2.

Officiële releasedatum op 28 april

We zullen zeker meer informatie krijgen over de omvang van de download en de exacte vereisten zodra Star Wars Jedi: Survivor officieel wordt uitgebracht op 28 april voor de PS5, Xbox Series X|S en PC. Tot die tijd is het afwachten of de situatie nog verandert of dat spelers zich moeten neerleggen bij het feit dat ook bij de disc-versie een download onvermijdelijk is.

Conclusie: flexibiliteit is vereist

Het feit dat bij de disc-versie van Star Wars Jedi: Survivor mogelijk een download vereist is, laat nogmaals zien dat de tijden waarin je gewoon een disc in de drive kon stoppen en meteen kon spelen voorbij zijn. Gamers moeten zich voorbereiden op flexibiliteit en mogelijk ook hun internetverbinding upgraden - vooral als ze in de toekomst nog steeds van actuele spellen willen genieten.

Wij bij Keyfuchs houden jullie natuurlijk op de hoogte en informeren jullie over alle nieuwtjes rondom Star Wars Jedi: Survivor en andere spannende spellen. Blijf op de hoogte!

Over de auteur