Nieuw onderzoek naar e-sport - stressniveaus vaak ongezond hoog
E-sport wordt tegenwoordig al net zo professioneel beoefend als profsport. Bijvoorbeeld FIFA 21. Hier strijden de verschillende profteams bijvoorbeeld in de Virtual Bundesliga om de German Championship. Ook de clubs uit de eerste en tweede Duitse voetbalbond mixen mee. RB Leipzig, TSG Hoffenheim, FC Augsburg, FC Sandhausen en SSV Jahn Regensburg hebben bijvoorbeeld allemaal eigen profiteams ingezet.
Andere teams zoals FC Bayern München zijn bezig in de PES 2021 Season. De druk op de spelers is daarom vaak ongezond hoog. De stressniveaus kunnen soms tot ongezonde hoogtes stijgen. Natuurlijk gaat het erom te winnen, net zoals om prijzengeld, maar vooral ook om sponsoring en de steun van de clubs, die natuurlijk op successen aansturen. Wie echt mee wil doen en misschien zelfs een contract bij een gerenommeerde club wil krijgen, moet voor de sport leven en dagelijks vele uren achter de computer zitten en trainen.
Net als de e-sport zelf, boomt ook de weddenschapmarkt op e-sportevenementen. In 2020, toen de uitbraak van het coronavirus leidde tot het staken van de bedrijfsvoering in bijna alle Europese competities, kende de markt nog een flinke groei. Omdat er geen weddenschappen op echte wedstrijden konden worden aangeboden, hebben online bookmakers weddenschappen op e-sportevenementen