Timberborn Update 5 Badwater - Een nieuw tijdperk van uitdagingen en innovaties

21 Januari 2024, 15:38 / by Tom Schwiha
Timberborn Update 5 Badwater - Een nieuw tijdperk van uitdagingen en innovaties

Timberborn-fans, let op! Met Update 5 "Badwater" wordt de grootste uitbreiding van het spel tot nu toe gepresenteerd, die de spelervaring naar een geheel nieuw niveau tilt. Deze update brengt niet alleen spannende nieuwe inhoud met zich mee, maar ook significante veranderingen die de manier waarop je Timberborn speelt ingrijpend zullen veranderen.

Badwater en Badtides: Een nieuwe bedreiging

Het gevaar van giftig afval

De update introduceert het concept van Badwater - giftig afval dat land en dieren bedreigt. Deze giftige wateren belemmeren irrigatie, vergiftigen bevers en doden planten. Een nieuwe uitdaging die je strategische vaardigheden op de proef stelt.

Badtides: Een nieuw seizoen

Naast droogtes en gematigde seizoenen zijn er nu ook Badtides. Tijdens dit nieuwe seizoen stroomt Badwater uit waterbronnen, wat een extra planningslaag aan je spel toevoegt.

Ingenieurskunst tegen Badwater

Nieuwe gebouwen en aanpassingen

Om de dreiging van Badwater tegen te gaan, zijn er speciale nieuwe gebouwen geïntroduceerd, waaronder de Badwater Dome en de Badwater Rig. Ook bestaande infrastructuur zoals waterpompen en -krachtcentrales zijn aangepast om met de nieuwe vloeistof om te gaan.

Extracten en nieuwe productieketens

Gebruik de dreiging in je voordeel

Het spel introduceert extracten als een nieuwe bron die je uit Badwater kunt winnen. Deze kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals de Advanced Breeding Pods of de Decontamination Pods.

Attracties en decoraties

Unieke gebouwen voor elke factie

De update voegt een verscheidenheid aan nieuwe attracties en decoraties toe, waaronder lantaarns, hangmatten en bever bustes. Deze toevoegingen helpen om de facties in het spel verder te differentiëren en de wereld van Timberborn levendiger te maken.

Terraforming en andere gebouwupdates

Nieuwe dynamietopties en meer

De introductie van Badwater maakt ook nieuwe terraforming-opties mogelijk, waaronder Double Dynamite en Triple Dynamite. Daarnaast zijn veel bestaande gebouwen herzien om aan de nieuwe uitdagingen te voldoen.

Herziening van irrigatie en kaarten

Aanpassingen voor een gebalanceerd spel

Het irrigatiesysteem is herzien om op de nieuwe uitdagingen te reageren. Alle twaalf kaarten in het spel zijn ook herzien om rekening te houden met de aanwezigheid van Badwater en Badtides.

Balance-aanpassingen en andere nieuwigheden

Verbeteringen voor een betere spelervaring

Naast de grote veranderingen zijn er ook talloze balansaanpassingen en kleinere verbeteringen doorgevoerd. Dit omvat efficiëntieverbeteringen voor waterraderen, veranderingen in windmolens en aanpassingen van recepten.


Met de update 5 "Badwater" wordt Timberborn niet alleen verrijkt met nieuwe inhoud, maar ook met nieuwe dynamiek en uitdagingen. Deze update vereist dat spelers hun strategieën heroverwegen en zich blootstellen aan nieuwe, tot nu toe onbekende gevaren. Bereid je voor om je beverkolonie door deze giftige nieuwe wereld te leiden en nieuwe hoogten te bereiken.

Over de auteur