War Thunder - De Mirage 4000

13 December 2023, 06:22 / by Tom Schwiha
War Thunder - De Mirage 4000

War Thunder presenteert: de Mirage 4000

Vandaag werpen we een blik op de Mirage 4000, een experimentele variant van de bekende Mirage-straaljager die parallel aan de Mirage 2000 werd ontwikkeld. Met een dubbele motorconfiguratie en sterk verbeterde aerodynamica zal de Mirage 4000 binnenkort verschijnen op rang VIII van de Franse vliegtuigboom in de grote update "Luchtoverwicht"!

Mirage 4000: Een straaljager voor Frankrijk op rang VIII

  • Uitstekende aerodynamica!
  • Dubbele motor aandrijving.
  • Veelzijdig arsenaal.
  • Maximale snelheid van Mach 2.2.

Zoals de naam al aangeeft, bouwt de Mirage 4000 voort op het erfgoed van de Mirage-vliegtuigfamilie en tilt bijna alle aspecten naar een hoger niveau. Een gestroomlijnd ontwerp, meer vermogen en verhoogde laadvermogens laten de Mirage 4000 uitblinken boven de concurrentie, maar er valt nog veel meer te ontdekken!

De Mirage 4000 in actie

De Mirage 4000 is het eerste vliegtuig van de Mirage-familie in War Thunder dat afwijkt van het traditionele single-engine ontwerp en in plaats daarvan een opvallend twin-engine lay-out heeft. Daarom wordt de Mirage 4000 aangedreven door een paar bekende SNECMA M53-P2 turbofan straalmotoren. Hierdoor kan deze straaljager een maximale topsnelheid van Mach 2.2 bereiken! Maar het is niet alleen de topsnelheid die de Mirage 4000 onderscheidt.

Mogelijk nog belangrijker is de uitstekende wendbaarheid van het vliegtuig. Dankzij het kenmerkende Mirage deltavleugelontwerp, in combinatie met bestuurbare canards voor de luchtinlaten van de motor, heeft dit vliegtuig fantastische manoeuvreerbaarheid bij zowel lage als hoge snelheden. Dankzij deze en andere verbeteringen kan deze straaljager comfortabel elke vijand in de lucht bestrijden waarmee hij geconfronteerd wordt.

Bewapening en arsenaal van de Mirage 4000

Goede aerodynamica is zeker een goed begin, maar het maakt nog niet het volledige ontwerp van een volwaardige jager. Deze taak valt toe aan de bewapening en ook op dit gebied heeft de Mirage 4000 veel te bieden. Naast zijn standaardbewapening van twee 30 mm DEFA-kanonnen onder de romp, kan de Mirage 4000 tot 8 x R550 in een lading of 3 x 530F lucht-luchtraketten uitrusten.

De Mirage 4000 kan ook trots zijn op zijn flexibiliteit wat betreft zijn arsenaal. Je hebt toegang tot een breed scala aan geleide en conventionele munitie. Enkele hoogtepunten zijn de bekende AS-30L Nord AGM, tot 6 x 2000 en 1000 lb bommen, evenals 2 x BGL 1000 geleide bommen.

De Mirage 4000 in actie

Hierdoor kan de Mirage een verscheidenheid aan vijandelijke gronddoelen aanvallen, waardoor het de ideale keuze is voor jouw grondformaties! Hoewel de Mirage 4000 nooit in productie is gegaan vanwege ongunstige omstandigheden, heeft zijn geavanceerde ontwerp en uitstekende prestaties de weg geëffend voor de ontwikkeling van de legendarische Rafale-jager.

De Mirage 4000 zal binnenkort verschijnen in de Franse vliegtuigboom in de volgende grote update "Luchtoverheersing"! Tot die tijd zien we je snel! En vergeet niet om je Steam Key voor War Thunder bij Keyfuchs te halen!

Over de auteur